Pržena pastrmka sa pireom od šampinjona

Osnovni sastojci 
4 pastrmke
1/2 limuna
po potrebi soli
po potrebi bibera
po potrebi brašna
Ostali sastojci 
250 g šampinjona
1 čaša pavlake
po potrebi soli
po potrebi bibera
po potrebi mirođije

Pastrmku očistiti, oprati, osušiti. Preliti je limunovim sokom. Posoliti, pobiberiti i uvaljati u brašno pa ih ispržiti na vrelom ulju. Očistiti i oprati luk i šampinjone. Luk iseći sitno a šampinjone na listiće. Dinstati luk na malo ulja oko 3 minuta, dodati šampinjone pa dinstati dok sva tečnost ne ispari.

Dodati so, kašiku brašna, biber i pavlaku pa dinstati još malo. Prohladiti pa izmiksati u blenderu. Servirati pire sa pastrmkom i ukrasiti mirođijom.

Autor

Written by Ribarnica Marković

Ribarnica Marković se nalazi u ulici Gradimira Mladenovića 13 naselje Pivara, Kragujevac Kontakt telefon: 034 384-900

0 komentara: