Riblji paprikaš


Za čorbu
2 kg šarana
3 glavice crnog luka
3 kašike aleve paprike
1,5 dl soka od paradajza
1 čen belog luka
200 g testenine
so
biber
ljuta mlevena paprika
Priprema

Ribu isecite na krupnije komade kako se tokom kuvanja nebi raspala, isecite 3 glavice crnog luka i sve zajedno stavite u kotlić, nalijte vodom i kuvajte na jakoj vatri. Kada paprikaš proključa odklonite nastalu penu sa površine, a potom začinite sa tri kašike aleve paprike, odmah zatim dodajte i 1,5dl soka od paradajza.

Pred kraj kuvanja dodajte malo mleča ili ikru. Paprikaš servirajte zajedno sa testeninom. Prijatno!!!

IZVOR recepti.com

Autor

Written by Ribarnica Marković

Ribarnica Marković se nalazi u ulici Gradimira Mladenovića 13 naselje Pivara, Kragujevac Kontakt telefon: 034 384-900

0 komentara: