Sastojci:
1 kg krompira
4 skuše
1 čaša belog vina
20-30 g maslinovog ulja
nekoliko grančica svežeg ruzmarina
suvi biljni začin
limun
Priprema
Iseći krompir ili na polovine ili četvrtine (u zavisnosti od njegove veličine). U dublju vatrostalnu činiju poređati polovinu krompira i posuti ga sa malo začina. Preko njega staviti očišćenu skušu, nacediti preko nje malo limuna, posoliti je začinom i staviti grančice ruzmarina. Preko toga rasporediti ostatak krompira, zaliti čašom belog vina, nauljiti i posoliti začinom. Peći u zagrejanoj pećnici 90 min. na 220 C.
Uz ribu odlično ide preliv od peršuna i belog luka koji se pravi na sl. nacin: Sitno iseckati 2 veze peršunovog lista i 1 glavicu belog luka, dodati ulje i sjediniti.
IZVOR recepti.com
0 komentara: